woensdag 5 maart 2014

Carnaval Salvador

Carnaval in Salvador, het was m'n droom om er ooit eens te gaan, en deze is bij deze vervuld! 

Maandagavond vertrok is dus naar Sao Paulo. Daar aangekomen de taxi genomen naar het kot van Caio (m'n gastbroer van tijdens m'n AFS-jaar die daar nu studeert). Daar aangekomen zijn we nog naar een bar geweest. De volgende dag 2 museums bezocht en in het park gaan wandelen. De woensdag in de namiddag dan naar een bar geweest, en dan in de late namiddag vertrokken naar m'n eindbestemming SALVADOR DA BAHIA. Na 2 tussen stops kwam ik dan rond middernacht toe in Salvador. Na de hele namiddag rondgetjoold te hebben in Salvador, samen met 3 andere Brazilianen die ik in de hostel had leren kennen, gingen we dan 's avonds naar het carnaval. 


De eerste avond gingen we naar een Camarote. Dit kun je het best vergelijken met een soort van balkon langs het circuit mét open bar: feestje gegarandeerd. Telkens er dan een bloco passeerde kon je deze zien. 


Een bloco bestaat uit een vrachtwagen waarop een artiest muziek staat te spelen. Rond deze truck loopt dan de eigenlijke stoet. Deze bestaat uit mensen die een t-shirt gekocht hebben, en zo dus het dichts bij de artiest staan. Rond hen wordt dan een touw gespannen. Buiten dit touw is de 'Pipoca' (Popcorn). Daar kun je gratis in lopen. Dit wordt zo genoemd, omdat je de hele tijd heen en weer wordt geduwd zoals in een popcornmachine. De 2e en 3e dag heb ik zo carnaval gevierd. De 2e dag samen met een Braziliaan, en de 3e dag samen met 3 Canadezen. De 4e dag ben ik dan over de middag naar het strand met de 3 Canadezen gegaan. Prachtig weer, en perfect om uit te rusten!


's Avonds heb ik zo'n t-shirt gekocht, en meegelopen in de bloco van 1 van m'n favoriete artiesten. Voor wie eens wilt zien hoe het allemaal in z'n werk gaat:
En als toemaatje: wie is er te zien zo rond onder andere minuut 7:03? ;-) 

De volgende dag moest ik dan jammergenoeg moe, maar toch voldaan, terugkeren naar Salvador. Het was een superbeleving om het carnaval eens in Salvador mee te maken! Zeker aan te raden!

Geen opmerkingen: